Badminton

Ste za hitro, energično igro, kjer lahko v kratkem času sprostite vso odvečno energijo? Vabljeni na badminton, ki je primeren za vse starostne skupine in je v zadnjih letih pridobil na veljavi tudi pri nas. Večina meni, da je badminton lahkoten šport, vendar to ne drži. Badminton zahteva hitre reflekse, hitrost in vzdržljivost. Žogice lahko dosežejo ob nekaterih udarcih celo več kot 300 km/h. Kljub tem značilnostim je badminton primeren za igralce vseh starosti ter sposobnosti.

Na Športni pomladi boste lahko igrali badminton ob naslednjih priložnostih:

 

VODENA REKREACIJA ZA VSE OBISKOVALCE

Če se želite razgibati in odigrati igro badmintona z družino ali s prijatelji, se nam lahko pridružite v okviru vodene rekreacije, ki bo v sredo, 17., in v četrtek, 18., maja, v večnamenski dvorani ŽŠD, od 16. - 18. ure. Če nimate loparja in žogic, si jih boste lahko izposodili pri nas. Predhodna prijava ni potrebna. Za igro badmintona je s seboj potrebno prinesti športne copate za dvorano. Vse aktivnosti povezane z badmintonom se bodo odvijale v večnamenski dvorani ŽŠD.

 

BADMINTON TURNIR ZA OSNOVNOŠOLCE in REKREATIVCE

Osnovnošolci in rekreativci, preizkusite se v badmintonu in se prijavite na turnir, ki bo potekal v petek, 19. maja 2017, od 17. do 20. ure! Priporočljiva je predhodna prijava na e-naslov zivana.hohnjec@amis.net do četrtka, 18. maja, prijave pa sprejemamo tudi na dan tekmovanja. Sodelujete lahko vsi rekreativni igralci, ki niste bili uvrščeni višje od 50. mesta na BZS lestvici. Igralo se bo s peresnimi ali plastičnimi žogicami, pri čemer imajo prednost peresne žogice. Sistem tekmovanja bo določen glede na število udeležencev. Udeleženci so dolžni spoštovati navodila organizatorja glede poteka tekmovanja. Glavni sodnik ima pravico do izključitve igralca. Organizator ne odgovarja za garderobo in morebitne poškodbe udeležencev.

Več informacij o turnirju: 041 647 539 (Uroš Velec)

 

Izvajalec programa: Badminton klub Branik

Športna pomlad 2012 - BadmintonŠportna pomlad 2012 - BadmintonŠportna pomlad 2012 - BadmintonŠportna pomlad 2012 - BadmintonŠportna pomlad 2012 - Badminton turnir osnovnih šolŠportna pomlad 2012 - Badminton
Železničarsko športno društvo Maribor
Engelsova ulica 6 | 2000 Maribor
info@sportnapomlad.si
Fotografije: Marko Petrej (NAVDIH.NET), Aleš Antolinc, Dreamstime.com