Gimnastika

Se želite seznaniti z osnovami gimnastike, izboljšati svoje gibalne sposobnosti ali se razgibati skupaj z vašimi malčki? Pridružite se nam na vadbah gimnastike na Športni pomladi 2017 pod vodstvom strokovnih in izkušenih trenerjev in vaditeljev.

Gimnastika je športna panoga s koreninami v antični Grčiji, ki upodablja popolno združitev športa, estetike in moči, pri čemer športniki nemalokrat uprizorijo neverjetne akrobacije, telovadce in telovadke pa odlikujejo precejšnje gibalne sposobnosti.

Vadba gimnastike se bo izvajala v športnih dvoranah ŠD Studenci, na urniku pa si lahko ogledate razpored terminov brezplačne vadbe.

 


TELOVADBA STARŠEV IN OTROK STARIH OD 1–3 LET

Vadba otrok s starši je namenjena najmlajšim, ki so šele shodili in se vadbe še ne morejo udeleževati sami. Skupino sestavljajo otroci stari od 1 do 3 let. Otroci vadijo z enim od staršev ali spremljevalcev, ki jih pri vadbi varuje in spodbuja. Vadbo vodi vodnik, ki usmerja potek vadbe, starši pa na posameznih postajah s svojim otrokom izvajajo zadane naloge.

Namen te vadbe je zagotoviti, da se otroci gibajo in prijetno počutijo v telovadnici. Z zanimivimi vsebinami želimo pri otrocih razvijati pozitiven odnos do športa in gibanja, prav tako pa tudi prispevati k razvoju osnovnih gibalnih sposobnosti z izvajanjem naravnih oblik gibanja: plazenje, lazenje, plezanje, kotaljenje…

 

REKREATIVNA GIMNASTIKA ZA OTROKE, MLADINO IN ODRASLE

Izboljšajte vašo gibljivost z rekreativno gimnastiko in navdušite za gibanje tudi vaše otroke! V okviru Športne pomladi 2017 smo pripravili vadbo rekreativne gimnastike za otroke stare 3 – 6 let, za otroke prve triade osnovnega šolanja, mladino in odrasle. Preverite termine rekreativne gimnastike na urniku in se nam pridružite!

Rekreativna gimnastika za otroke je namenjena vsem otrokom od tretjega leta starosti naprej, ki vadijo brez staršev in z vodniki, usposobljenimi po programu Gimnastične zveze Slovenije. Na vadbi bodo otroci razvijali svoje gibalne sposobnosti in se seznanili z osnovami gimnastike. Vadba bo potekala v skupinah s po največ šestimi otroci pod vodstvom vodnika. Otroci se bodo naučili sproščenega izvajanja naravnih oblik gibanja, hkrati pa bodo pridobili različne gibalne izkušnje s prvinami gimnastike.

Rekreativna gimnastika za mladino in odrasle je namenjena mlajši šolski mladini, študentom in odraslim, ki že imajo osnovno znanje gimnastike, kot tudi tistim, ki bi se z gimnastiko šele želeli spoznati. Gibanja so lahko zelo preprosta, naravna in elementarna ter postopoma preraščajo v kompleksne gibalne strukture.

Z rekreativno športno gimnastiko želimo:

  • zadovoljiti prvinske potrebe po gibanju in igri,
  • razvijati pravilno telesno držo z izbranimi gibalnimi nalogami,
  • razvijati gibalne sposobnosti (koordinacija, moč, hitrost, gibljivost in natančnost),
  • razvijati orientacijo v prostoru,
  • razvijati obvladovanje telesa v različnih položajih,
  • razvijati splošno vzdržljivost,
  • razvijati temeljne gibalne podlage in izkušnje, koristne za ostale športne panoge.

Pridružite se nam in se pošteno razgibajte!

 

Izvajalci programa: ŠD Studenci

Sportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - GimnastikaSportna pomlad 2011 - Gimnastika
Železničarsko športno društvo Maribor
Engelsova ulica 6 | 2000 Maribor
info@sportnapomlad.si
Fotografije: Marko Petrej (NAVDIH.NET), Aleš Antolinc, Dreamstime.com