Kartajmo bridž

V sklopu Športne pomladi 2017 bo ŠTAJERSKI BRIDGE KLUB iz Maribora predstavil miselni šport Bridž (bridge) ki je v svetu najbolj razširjena igra z kartami z največ možnimi kombinacijami. Lahko ga igramo v prijateljskem ali v družinskem krogu, ali tekmovalno preko matičnega kluba in Bridge zveze Slovenije (BZS). Turnirji se izvajajo v različnih kategorijah na državnih in mednarodnih turnirjih. Olimpijski komite je bridž proglasil za miselni šport že leta 1995.


Bridž je najbolj zabavna in inteligentna igra z kartami, ki jo je odslej iznašel človeški um in je številka 1 v miselnosti. Je najbolj čista logika, ki obstaja. Rezultat ni odvisen od sreče, vselej zmaga boljši. Z bridžem si urimo: logiko, spomin, koncentracijo, strategijo, kombinatoriko, komunikacijo, parski in moštveni duh ter pozitivne osebnostne lastnosti (upoštevanje druge osebe, korektnost do druge osebe, poštenost in iskrenost).

Kako se bridž igra in tekmuje, vse v zvezi z licitacijo in izvajanjem bridža se boste imeli priložnost srečati 17. maja 2017, med 14. in 19. uro na Glavnem trgu 1 (Salon uporabnih umetnosti), kjer so klubski prostori ŠTAJERSKEGA BRIDGE KLUBA.  

Vabljeni vsi ljubitelji miselnosti in tisti, ki si želite izuriti spomin, koncentracijo in logiko.
 

Železničarsko športno društvo Maribor
Engelsova ulica 6 | 2000 Maribor
info@sportnapomlad.si
Fotografije: Marko Petrej (NAVDIH.NET), Aleš Antolinc, Dreamstime.com