Zavod PET na Neulovljivem škratu

Zavod PET (Pasja Enota Terapevtov)  je zasebni zavod; osnovni namen in poslanstvo zavoda je dvig kakovosti življenja posameznika s posredovanjem s pomočjo psa.

Posredovanje s pomočjo živali je katerokoli posredovanje, ki namensko vključuje živali, ki ustrezajo določenim merilom, kot del terapevtskega procesa ali izboljšanja kakovosti človekovega življenja na kateremkoli področju.

Poteka lahko individualno ali skupinsko. Temelji na pozitivnem odnosu, ki se vzpostavi med uporabnikom, psom in vodnikom terapevtskega psa.

S programi, ki jih izvajajo prostovoljci, člani zavoda, skušajo odgovoriti na vse večjo potrebo po tovrstni pomoči ljudem in jim omogočiti lažje vključevanje v vsakdanje življenje ter posledično bolj kakovostno preživljanje aktivnega in prostega časa. Hkrati s pomočjo terapevtskih psov spodbujajo tudi k medsebojnemu sodelovanju in nesebični pomoči sočloveku.

Programi, ki jih izvajajo v Zavodu PET so:

  • Aktivnosti s pomočjo psa (AAA)
  • Terapija s pomočjo psa (AAT)
  • Izobraževanje s pomočjo psa (AAE)
  • Branje s pomočjo psa - R.E.A.D. ® (Reading Education Assistance Dogs) po licenčnem programu organizacije Intermountain Therapy Animals iz ZDA, katerega izvajajo tudi v okviru našega zavoda in so ga poimenovali »Berem za PET«. Cilj programa je izboljšati bralno pismenost otrok, povečati motivacijo, interes ter pozitivni odnos do knjig in branja na specifičen način: OTROK BERE PSU.

Več informacij lahko najdete na internetni strani http://www.zavod-pet.si ter FB strani: Zavod PET.  

V nedeljo, 21. maja 2017 bodo člani Zavoda PET sodelovali na prireditvi Neulovljivi škrat. Med 16.00 in 17.00 uro bodo izvedli naslednje delavnice:

  • SKRBIMO ZA ŽIVALI
  • SLIKANJE PSA OB OPAZOVANJU TER IZDELAVA ORIGAMI PSA
  • TELOVADBA S PSOM
Zavod PET na Neulovljivem škratu
Železničarsko športno društvo Maribor
Engelsova ulica 6 | 2000 Maribor
info@sportnapomlad.si
Fotografije: Marko Petrej (NAVDIH.NET), Aleš Antolinc, Dreamstime.com